Yorokobinoyado
Takamatsu

Salah satu dari Tiga Sumber Air Panas Terkenal di Jepang, Kusatsu Onsen.
Penginapan air panas yang mengalir langsung dari mata air panas.

Mengalir dari sumber air panas simbol Kusatsu, "Yubatake",
Anda dapat menikmati Kusatsu Onsen dengan kekentalan 100%.

Di pusat kota air panas, "Yubatake", 4.000 liter air panas mengalir setiap menit, selalu memancarkan uap panas.
Penginapan kami mendapatkan sumber air panas dari "Yubatake", yang dianggap sebagai salah satu yang terbaik di antara banyak sumber air panas di Kusatsu. Kami menurunkan suhu air panas yang tinggi dengan membiarkannya bersentuhan dengan udara alami sehingga kekentalan air panas tetap 100%. Pada dasarnya, air panas ini bening dan transparan, tetapi kadang-kadang mengandung "Yunohana" yang membuatnya keruh putih. Nikmati air panas Kusatsu yang mengalir langsung dari sumbernya dengan sepenuh hati.

"Tidak ada penyakit yang tidak dapat diobati kecuali penyakit cinta," begitulah kata pepatah, dan Kusatsu Onsen memiliki efek penyembuhan yang tinggi. Produksi air panas sekitar 4,6 juta liter per hari menjadikannya mata air panas alami terbanyak di Jepang. Penginapan kami juga memiliki keistimewaan untuk menikmati "sumber air panas mengalir" secara mewah berkat sumber air panas ini.
Selain itu, kualitas air panas ini termasuk yang terbaik di Jepang dengan tingkat keasaman yang tinggi, yaitu pH 2.08. Dengan tingkat keasaman yang tinggi ini, air panas ini memiliki kekuatan antibakteri yang kuat, di mana sebagian besar bakteri dan kuman tidak dapat berkembang biak di dalamnya. Suasana kota air panas sangat cocok untuk berjalan-jalan, terutama ketika Yubatake yang memancarkan air panas diterangi lampu. Di Taman Barat yang memukau dengan pemandangan sungai yang kasar, terdapat juga kolam air panas terbuka harian. Pertunjukan tradisional Kusatsu, seperti "Yumomi" dan tarian, juga sangat direkomendasikan. Mengapa tidak berjalan santai mengenakan yukata sambil menikmati suasana perjalanan yang santai?Kami bangga mempersembahkan tempat kami yang mempunyai dua pusat air mandi besar dengan aturan tukar giliran antara lelaki dan perempuan, serta dua bilik air mandi persendirian. Kami mengambil air dari sumber mata air "Yubatake," yang dianggap sebagai salah satu yang paling berkualiti di kalangan banyak mata air panas Kusatsu. Nikmati air panas tanpa campuran air atau pemanasan, dengan kepekatan 100% dari mata air "Yubatake."

Pusat Air Mandi Besar "Izumi"
Kolam air dalamannya luas dan memberikan rasa keterbukaan, dengan teras luaran air mandi terletak di sampingnya. Terdapat tiga tempat di teras luaran air mandi kayu, iaitu dalam tangki cendana, dalam tangki batu, dan dalam tong tembikar. Rasakan udara luaran sepanjang empat musim sambil menikmati pelbagai jenis kolam air panas semulajadi.

Pusat Air Mandi Besar "Megumi"
Dalam kolam airnya, terdapat tiga takungan air yang berbeza suhu: "panas," "biasa," dan "sejuk," sesuai untuk semua peringkat umur termasuk anak-anak. Terdapat dua tempat di teras luaran air mandi kayu, iaitu dalam tangki cendana dan dalam tong tembikar. Air mandi cendana menggabungkan harumannya dengan sulfur mata air "Yubatake," memberikan pengalaman yang menyenangkan, manakala air mandi tong tembikar memberikan suasana yang lebih peribadi dan menenangkan.

Bilik Air Mandi Persendirian
Terdapat dua bilik air mandi persendirian yang diilhamkan oleh taman. Sesuai untuk keluarga, pasangan, dan lain-lain tanpa rasa segan, nikmatilah Kusatsu Onsen dengan tenang. (Bayaran berkenaan dan tempahan diperlukan)


Lawatan Tiga Kolam Air di Kusatsu

Nikmatilah tiga tempat mandi harian Kusatsu Onsen, iaitu "Gozano-yu," "Riverside Open-Air Bath," dan "Ohtaki-no-yu." Adalah disyorkan untuk mencuba masing-masing yang mempunyai sifat air dan daya tarikan yang berbeza.

Dari Bilik Istimewa Bersauna hingga Bilik Jepun yang Kecil

Bilik Jepun yang harum kayu yang penuh dengan kebersihan, dan bilik barat yang praktikal dengan sentuhan keindahan Jepun. Gabungan kehangatan dan ketenangan dalam suasana yang mesra ini, nikmatilah tidur yang selesa.

Check-in 14:00 Check-out 10:00

Pilihan Masakan Kreatif dari Ketua Dapur

Kami membanggakan "Kira-Kira Teras" dengan tempat duduk yang rehat dan dapur terbuka, "Kissuitei" yang menawarkan ruang peribadi dan tempat duduk kaunter di restoran Jepun, "Ki Wami," dan restoran utama yang popular, "Ki Bompo." Kami juga menyediakan hidangan di tempat tidur. Di antara empat tempat makan yang disediakan, nikmati santapan pilihan yang terpilih termasuk sukiyaki lembut dari daging lembu Jepun dan sashimi segar mengikut musim.

Tempat Beristirehat yang Diperkayakan oleh Kesenangan

Di Joyful Inn Takamatsu, kami menyediakan beberapa tempat beristirehat (ruang awam) untuk memastikan penginapan anda memberikan kegembiraan dan kenangan yang menyeronokkan. Di dalam bangunan, pelbagai bunga yang menarik perhatian untuk setiap musim turut memberikan sentuhan warna kepada pengalaman anda. Berhenti sebentar dan nikmati bau yang lembut.

Pengangkutan

Jika anda datang dari Tokyo dengan kereta, anda tidak dapat pergi terus ke Kusatsu Onsen. Oleh itu, anda perlu menukar bas di Stesen Kusatsu-guchi Nagano Hara yang terdekat.

Kusatsu Onsen Joyful Inn Takamatsu

Alamat: 312 Kusatsu, Kusatsu-machi, Agatsuma-gun, Gunma Telefon: +81-279-88-3011

Pengangkutan Awam: Turun di Stesen Kusatsu-guchi Nagano Hara dari Jalur JR Agatsuma, naik bas ke Kusatsu Onsen selama 25 minit

Pengangkutan Disediakan: Kami menyediakan perkhidmatan pengangkutan dari Terminal Bas Kusatsu Onsen. Sila hubungi kami semasa ketibaan.

● Akses dari Lapangan Terbang Narita

<Masa yang Diperlukan: Kira-kira 3 jam 30 minit>
Lapangan Terbang Narita---(Narita Express)---Stesen Tokyo---(Shinkansen Joetsu)---Stesen Takasaki---(Jalur JR Joetsu dan Jalur JR Agatsuma)---Stesen Kusatsu-guchi Nagano Hara---(Bas JR)---Terminal Bas Kusatsu Onsen